ETO U17
FOOTBALL CUP

Slavia győzelemmel zárult a torna

2016.08.31 13:19

Rengeteg csodás gól, remek egyéni megmozdulások jellemezték a 2016-os ETO Kupa játéknapjait. A torna végül a Slavia Praha győzelmével zárult, akik a döntőben 2-0-ra tudták legyőzni a olasz Lazio csapatát. Jövőre ugyanekkor, ugyanitt!

Az ETO-nak a második játéknapon a DAC és a Bohemiians ellenfeleként sikerült kiharcolnia, hogy vasárnap a bronzéremét léphessen pályára. A Slovan Bratislava ellen Márton Adrián és Sipőcz Bence döntő találatával szereztük meg a harmadik helyet, ezzel a kupatörténelem egyik legjobb eredményét érte el a Granát Balázs vezette hazai alakulat. Az edző elmondása szerint utánpótláscsapataink teljes mértékben ott vannak a nemzetközi élbolyban.

„Sok kispasszos játékkal, rövid kombinációkkal mindig tudjuk uralni a játékot. A végjátékot kell még tökéletesíteni, de szerencsére az utolsó három mérkőzésen ez is összejött a srácoknak és szép arányú győzelmeket arattunk. Nagyon jó más nemzet, más kultúrája ellen futballozni. Teljesen más a játék, máshogy kell készülni. Úgy gondolom, hogy felvettük a versenyt, megérdemelt a harmadik hely, de van bennem egy kis csalódás.”

A különdíjasok közül két hazai játékos is elismerést kapott. Először került megrendezésre az ETO Kupa az örökös szakmai fővédnöke, Verebes József nélkül. Józsi bácsi emléke előtt külön díjjal tisztelegtünk. A legjobb ETO játékosnak járó díjat Radics Márton, a Mágus lányaitól vehette át. Emellett a legjobb kapus szintén a hazai csapatból került ki. Onódi Ákos magabiztossága és bravúrjai nélkülözhetetlen volt a győriek sikeréhez. A díjat az ETO egykori legendás kapusa, Sasa Stevanovic adta át.

A finálét a stadionban tekinthették meg a kiérkező nézők, ahol a két csoportgyőztes az újonc Lazio és a Slavia Praha mérkőzött meg egymással. Az összecsapásból végül a prágaiak kerültek ki győztesen 2-0 arányban,  így nem meglepő, hogy a  legjobb játékos címet is a cseh klubban futballozó Krobot Ladislav kapta.

A gólkirályi címről ezúttal sorsolás döntött, ugyanis többen is azonos számban szereztek találatot. A hivatalos győztes végül Duric Dejan, a Vojvodina játékosa lett. A torna fair play díját pedig a sereghajtó Bohemians Praha csapata nyerte el.

Egy éves kihagyással újra erős mezőny jött össze az ETO parkban. A színvonalas tornán az ETO méltó ellenfele volt a többi csapatnak.