ETO U17
FOOTBALL CUP

Kapusunk is nyilatkozott

2016.08.17 11:13

„Az, hogy neves csapatok utánpótlásai ellen játszhatunk, nem nagyon számít. Ők is ugyanolyan csapatok, mint mi, persze plusz motivációt ad, ha kilépek a pályára.”

Onódi Ákos 2010 óta védi az ETO kapuját, azóta már bajnoki címet ünnepelhetett és a válogatottságai számát is gyarapítaná. Elmondása szerint pályafutása kezdetén nagy hatással volt rá az akkor fénykorát élő kapus, Casillas, akit nagyon jó játékosnak és embernek tart. Nagy álmai közé tartozik, hogy egyszer egy neves bajnokságban szerepelhessen.

Körülbelül 10 évvel ezelőtt kezdtem a labdarúgást a helyi iskolai csapatban. Nem nagyon tudom megmagyarázni miért lettem kapust, ez a poszt tetszett meg, szerettem ugrálni.

Két évvel ezelőtt a hazai bajnokságot nyerte meg a csapat, ám a nemzetközi porond sem lesz idegen számukra. 2013 nyarán  Grazban és Pozsonyban nyertek rangosabbnál rangosabb tornákat,  Ákos pedig októberben a Szlovákia ellen pályára lépő korosztályos válogatottban is bemutatkozhatott,  amelynek azóta is oszlopos tagja.

 

Több híres klub utánpótlása is érkezik a tornára, köztük a Lazio is, akivel mindjárt az első napon felmérhetitek erőtöket. Hogy vágtok neki a tornának?

A tornára nem fogalmaztunk meg konkrét célokat, csak annyi a megkötés, hogy szép focit játsszunk. Csináljunk minél több olyan dolgot, amit az edzéseken gyakoroltuk és ezzel minél jobb helyezést elérni. Az, hogy neves csapatok utánpótlásai ellen játszhatunk, nem nagyon számít. Ők is ugyanolyan csapatok, mint mi, persze egy plusz motivációt adva, ha kilépek a pályára.

Mik az erősségeid a kapuban, milyen célokat tűztél ki magad elé mind a tornán, mind a távolabbi jövőt illetően? 

Erősségemnek mondanám, hogy a távolabbi, 20-25 méterről érkező lövéseket nagyon jól tudom hárítani, és a reflexeim is nagyon jók, szeretek beszélni, amit kapusként a pályán jól tudok érvényesíteni.
Egyéni célom, hogy a lehető legkevesebb góllal zárjam a tornát és a legjobb teljesítményemet nyújtsam az első perctől kezdve. Egy célom van a focival, még pedig az, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból és minél magasabb osztályban tudjak játszani, például a Premier League valamelyik csapatában. Éppen ezért egyik példaképem Király Gábor, mert megmutatta, hogy Magyarországról is el lehet érni nagy dolgokat és ő is egy nagyon jó ember, ezt volt szerencsém személyesen is megtapasztalni!