ETO U17
FOOTBALL CUP

Ellenfeleink legendái: Daniel Nannskog

2012.07.20 20:42

Folytatjuk sorozatunkat, melyben az AUDI Kupán résztvevő csapatok egy-egy legendás játékosát mutatjuk be. A norvég Stabaek IFcsapatának legeredményesebb játékosa a svéd származású Daniel Nansskog, aki ráadásul több rekordot is tart a klub történetében. 

Nannskog több sportággal is foglalkozott fiatal korában, 15 évesen azonban úgy döntött, hogy a kézilabdára koncentrál, így akkor felhagyott a labdarúgással, bár mindkét sportágban gólerős játékosnak számított. Négy évvel később döntött úgy, hogy mégis a foci mellett teszi le a voksát. Ekkor még Svédországban játszott, ráadásul a Malmö csapata 1996-ban az ő góljával harcolta ki az UEFA kupa indulást. Karrierje nagy részét Svédországban töltötte, bár két évig Kínában, a Sichuan Guanchengben is rúgta a bőrt. 2005-ben került a Stabaek együttesébe, ahol a legtöbb időt töltötte. 2010-ig játszott a norvég csapat színeiben, ez alatt 147 mérkőzésen lépett pályára, és 101 gólt szerzett a bajnokságban , ami klubcsúcs.

Már első évében sikeres szezont tudhatott maga mögött, hiszen 29 összecsapáson 27-szer talált be az ellenfeleknek, ebből 19-et a bajnokságban, ez pedig gólkirályi címet is ért Nannskognak. Ezen kívül a csapat történetében ő lőtte a legtöbb gólt Premier League mérkőzésen (62) és kétszer is csapata legeredményesebb játékosa volt 19 góllal. Nannskog a svéd válogatottban ennek ellenére nem futott be nagy karriert, mindössze hétszer léphetett pályára nemzeti csapatban, ez alatt pedig két gólt szerzett. A játékos 2010-ben vonult vissza az aktív játéktól, azóta pedig edzőként tevékenykedik a Stabaek csapatánál.