ETO U17
FOOTBALL CUP

Ellenfeleink legendái: Andreas Beck

2012.07.09 20:37

Andreas Beck kissé kilóg a legendák soraiból, legalábbis olyan szempontból, hogy jelenleg is aktív játékosa a Hoffenheimnek, hiszen mindössze 25 éves. Az orosz származású védő fiatal kora ellenére a csapatkapitány karszalagot is kiérdemelte a klubban, és minden esélye megvan rá, hogy legendás játékossá váljon csapatában.

Andreas Beck 1987 március 13-án született Kemerovóban, az akkori Szovjetunió területén. Szülei 1990-ben emigráltak Németországba. A labdarúgó karrierjét a DJK-SG Wasseralfingenben kezdte, majd a  SVH Köningsbronnban folytatta. Már 14 éves kora előtt felfigyelt rá a VfB Stuttgart, így 2000-ben már Baden-Württembergben-tartományban játszhatott. 2005-ben itt kapta első profi szerződését is és egy évvel később a Bundesligában is bemutatkozott. Az állandó kezdőbe azonban nem tudta beverekedni magát, így 2008-ban úgy döntött, hogy a  Hoffenheim csapatába igazol, ahol azonnal stabil tagja lett az első csapatnak.

Már az első évében 30 mérkőzésen lépett pályára, és két gólpasszt is kiosztott csapattársainak, meglepetésre pedig az őszi szezon végeztével a Hoffenheim állt a Bundesliga élén. 2010-ben Par Nilsson csapatkapitány elhagyta a Hoffenheimet, helyette pedig Beck örökölte meg a karszalagot. Bár Olaszországból a Juventus is érdeklődött a játékos iránt, az egyezségből nem lett semmi, így Beck 2014-ig még biztosan a német csapatot erősíti, ahol eddig 118 mérkőzésen lépett pályára. A válogatottban az U18-tól bejárta a ranglétrát, és jelenleg is tagja a felnőtt válogatott bő keretének.