ETO U17
FOOTBALL CUP

Egykori játékosaink az Audi Kupáról

2012.08.08 20:58

Három olyan klub is érkezik az Audi Kupára, ahol egykoron győri játékos is szerepelt a felnőtt csapatban. Priskin Tamás Angliában, Józsi György Csehországban, Korsós György Ausztriában szerepelt, így arra kértük őket, emlékezzenek vissza a Derbynél, a Slaviánál és a Rapidnál eltöltött időszakra.

Priskin Tamás 39-szeres magyar válogatott labdarúgó, Puskás Ferenc és Bene Ferenc mellett a harmadik olyan labdarúgó, aki öt egymást követő mérkőzésen gól szerzett a nemzeti csapatban. Hat évet játszott Angliában.

„Ipswich-ből kerültem kölcsönbe a Derby County csapatához, sajnos csak nagyon rövid időt, alig egy hónapot töltöttem itt. Nagyszerűen éreztem magam, nagyon barátságos klubot ismertem meg. Megkaptam a bizalmat is, hiszen négy mérkőzésen szerepeltem és sikerült egyszer betalálnom. Tudom, hogy nagyszerű ott az utánpótlásuk, mert amikor ott játszottam jó pár sajátnevelésű játékos szerepelt a keretben. Örülök, hogy egymásra talált az ETO és a Derby.”

Korsós György, 33-szoros magyar válogatott labdarúgó, a Győri ETO FC nevelése, aki a Bajnokok Ligájában 25 mérkőzésen lépett pályára a Sturm Graz és a Rapid Wien játékosaként. Ennél több meccset magyar labdarúgó nem játszott.

„Pályafutásom legsikeresebb időszaka volt, amit a Rapidnál töltöttem, tulajdonképpen mindent megnyertünk, amit lehetett. Amikor Ausztriába kerültem mind taktikailag, mind fizikailag fejlődnöm kellett, hogy felvegyem a versenyt, de nem ez a legnagyobb különbség a magyar és az osztrák foci között, hanem a mentalitás. Ami az utánpótlást illeti, azt látom, egyre több csapatnál fontos, hogy a saját nevelésű játékosokra építsenek."

Józsi György, több, mint 200 magyar első osztályú mérkőzést játszott eddig pályafutása során, mielőtt Győrbe szerződött volna fél évet töltött a Slavia Praha csapatánál.

„ Nagy élmény, és komoly előrelépés volt számomra, hogy a prágaiak játékosa lehettem. Egy tavaszi idényben voltam a Slaviánál, szinte végig játszottam. Nekem ez volt az első külföldi tapasztalatom, láthattam, hogy mi kell a sikeres légiós élethez, és  hogy a cseh bajnokság milyen jó alapot jelent a holland vagy a belga élvonalhoz. Amikor ott voltam nagyon sok saját nevelésű játékos volt a keretben, például az a Svec, aki most szerződött Győrbe.”