ETO U17
FOOTBALL CUP

A Hoffenheim nyerte az Audi Kupát

2012.08.12 21:10

Egyik csoportban sem változtak a helyezések az utolsó fordulóban, noha mindenütt akár a harmadik helyről is az élre lehetett volna állni. Mindez nem sikerült sem az ETO-nak, sem a címvédő Partizannak, így a két együttes egymás ellen lép majd pályára holnap. A mieink végig harcban voltak a győzelemért, de a zágrábiak a harjában bevették a kapunkat, így 100%-os teljesítménnyel végeztek az élen. A torna leggólgazdagabb mérkőzését a Hoffenheim vívta a Slaviával, a prágaiak mindkét félidőben 3-3 gólt kaptak a németekről.

A bronz mérkőzésen is már mindenki a 11-esekre gondolt, hiszen a győztes gól után itt már szinte a középkezdésre sem maradt idő. A vezetést az angol Derby County szerezte meg, de a Rapid Wiennek sikerült fordítani, a bécsiek másodszor szereztek sorsdöntő találatot az utolsó pillanatban, hiszen a második helyüket a csoportban is annak köszönhették, hogy a Hoffenheim ellen a hajrában egyenlítettek.

Nehéz mérkőzésen szerezte meg a győzelmet a házigazda Győri ETO FC, akik a címvédő Partizan Beograddal mérkőztek az ötödik helyért. Az első félidőben a szerbek irányították a játékot, de aztán később a zöldfehérek akarata érvényesült, és végül 1-0-ra nyert a magyar csapat.

A 7. helyért a norvég FC Stabaek és a cseh Slavia Praha szállt harcba. A norvégok kezdeményeztek többet, de a rendes játékidő nem hozott gólt. 3-3 büntetőt lőhettek a játékosok, s miután az első ötöt belőtték, az utolsó Stabaek 11-es pedig a kapufáról mellé ment, a csehek letttek a hetedikek.

A szervezők négy különdíjat osztottak az eredményhirdetéskor. A Frair Play-díjat az FC Stabaek kapta, a torna legjobb kapusa az NK Zagreb együtteséből Andre Glasnovic, a legjobb mezőnyjátékos a Rapid Wien szélvészgyors szélsője Samuel Oppong, a gólkirály pedig a minden meccsen betaláló, összesen 6 gólig jutó Philipp Ochs (Hoffenheim) lett. A tornán az 1997. január elseje után született játékosok léphettek pályára, a csapatok 2x30 percet jászottak, a csoportmérkőzések után az azonos helyen végzők játszották egymás ellen a helyosztókat.

A vasárnapi nap eredményei:

7. helyért: FC Stabaek - Slavia Praha 0-0 (bünetőkkel 2-3)
5. helyért: Győri ETO FC - Partizan Beograd 1-0
3. helyért: Derby County - Rapid Wien 1-2
Döntő: NK Zagreb - TSG 1899 Hoffenheim 1-2

Végeredmény:

1. TSG 1899 Hoffenheim (német)
2. NK Zagreb (horvát)
3. Rapid Wien (osztrák)
4. Derby County (angol)
5. Győri ETO FC (magyar)
6. Partizan Beograd (szerb)
7. Slavia Praha (cseh)
8. FC Stabaek (norvég)

A tornáról a jövő héten számos riportot és  mérkőzés összefoglalót láthatnak majd.