ETO U17
FOOTBALL CUP

A csapat és a védelem élén - Varju Benedek

2016.08.18 13:11

Nyolc éve erősíti az ETO sorait az abdai hátvéd, aki csapatkapitányként vezéregyéniség szeretne lenni az egy hét múlva rajtoló tornán.

Varju Benedek az U16-os korosztály csapatkapitánya, így az ETO Cup-on is ő viseli majd a karszalagot. Igaz a védő a hétköznapokon az eggyel idősebbekkel készül, de elmondása szerint mindkét társaságnál remek a csapatösszhang.

Pályafutásomat az Abda SC-ben kezdtem 5 éves koromban. Még az óvodában ajánlották, hogy menjek oda edzeni, biztos tetszeni fog és így is lett. Két év múlva, 2008 nyarán már az ETO-ba jöttem próbajátékra és fel is vettek. Azóta többször vettünk már részt rangosabb tornákon. Kétszer Svájcban, egyszer Prágában és sok kisebb külföldi kupán is játszottunk.

Csapatkapitányként milyen kulcsfeladataid lesznek majd, mennyire lesz új számodra ez a szerep? Mi az elvárás tőled a pályán?

Nem tudom, hogy van-e külön nekem szánt feladat azon kívül, hogy bíztassam a csapatot és úgymond az „élére” álljak. Tavalyi szezonban választottak meg a srácok csapatkapitánynak és idén is megszavazták nekem a bizalmat. Emellett belső védőként fontos, hogy az ellenfelet ne engedjem a kapu közelébe, ne tudjon még lőni sem.

Említetted, hogy több rangos tornán szerepeltetek már.  Mennyire lesznek ismerősök az ellenfelek? Mit vársz a találkozóktól?

Cél, hogy megmutassuk, mit tudunk más külföldi csapatok ellen. Tesztelni, hogy megálljuk-e a helyünket velük szemben és persze megnyerni a tornát. Nem tudom, hogy milyen játékerőt képviselnek majd, de győzni szeretnénk az összecsapásokon és ezért meg is fogunk tenni mindent.