ETO U16
FOOTBALL CUP

Bemutatkozás

Dr. Drucskó Zoltán köszöntő

Az idei nyár a magyar labdarúgó válogatott remek Európa bajnoki szerepléséről szólt. A fiúk összehozták, összekovácsolták a nemzetet, piros-fehér-zöldbe öltöztették az egész országot.

Győrben azonban az elmúlt esztendő nem a sikerekről, hanem arról szólt, hogy hogyan tudjuk megmenteni Magyarország egyik legtradicionálisabb egyesületét az ETO-t. Mára elmondhatjuk, hogy óriási erőfeszítések, harcok árán sikerült úrrá lennünk a pénzügyi válságon, sikerült stabilizálni a klubunk működését, sikerült megmenteni és jövőképet adni az egyesületünkben sportoló fiataloknak.

Így különösen büszkék vagyunk arra, hogy folytatni tudjuk a hagyományokat és az idei esztendőben immár 5. alkalommal tudjuk megrendezni városunkban az ETO U16 FOOTBALL CUP nemzetközi utánpótlás futballtornát. Nagy örömünkre szolgál, hogy egy éves szünet után újra Győrben láthatjuk vendégül Európa legjobb utánpótlás csapatait, egyesületünk újra be tud kapcsolódni a nemzetközi futball vérkeringésébe.

A Double Pass átvilágítás eredményeképpen a jövőben is Magyarország Elit Labdarúgó Akadémiái között tudjuk folytatni, az elmúlt öt év eredményei alapján pedig elmondhatjuk, hogy Magyarország harmadik legjobb labdarúgó akadémiája lettünk.

A torna kiváló alkalom, kiváló erőfelmérő lesz utánpótlás játékosaink és edzőink részére, hogy nemzetközi szinten is megméretessenek, képet kapjunk arról, hogy hol tart a fejlődésük, a felkészítésük.

Fiúk, ne feledjétek és legyen példa előttetek az Európa bajnoki részvétel kiharcolásában oroszlán részt vállaló akadémistánknak, Priskin Tamásnak esete. Tamás megmutatta, hogy el lehet jutni a legjobbak közzé is, Tamás a norvégoknak lőtt bombagólját pedig 2015. év legszebb találatának választották meg az Év sportolója díjátadón.

Reméljük a torna jól fogja szolgálni labdarúgóink karrierjének, sportpályafutásának további kiteljesedését. 

Hajrá ETO! 

Sportbaráti üdvözlettel:

Dr. Drucskó Zoltán
Ügyvezető
ETO FC Győr 

Korsós György köszöntő

Az ETO-nál tavaly történt sajnálatos események bizonytalanná tették a klub jövőjét, az anyagi nehézségek pedig a tervezhetőséget, ezért nem tudtuk megrendezni az európai színvonalú ETO U16 FOOTBALL CUP nemzetközi tornánkat.

Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a klub azóta megszilárdult stabilitásának köszönhetően ezúttal önerőből, idén immár 5. alkalommal láthatjuk vendégül Európa elismert futballműhelyeit Győrben.

A futballtorna újjáélesztése egyben köszönet azon utánpótlás játékosainknak, akik hűségesek maradtak az klubhoz a nehéz időkben is és egyben jövőbe mutató magatartás az ETO részéről, miszerint ismét a nemzetközi labdarúgás részévé kívánunk válni, remélhetőleg idővel felnőtt szinten is.

Fiataljainknak tehát ismét neves ellenfelekkel szemben nyílik lehetősége megmutatni tehetségüket a nagyközönség számára, egyúttal bizonyíthatják, hogy Akadémiánk elit minősítése helytálló és a jövő focija Győrben épül.

Hajrá ETO! 

Korsós György
Klubmenedzser
ETO FC Győr